Contact2Corr
linkedin
facebooktwitter

Traditioneel stucwerk

Een ambachtelijke manier om – in het bijzonder – plafonds fraai af te werken is het zogenaamde “Schuurwerk”.

Dit traditionele stukadoorswerk bestaat uit het vlak afwerken van de plafonds met gips waarin zilverzand en kalk is verwerkt. Met behulp van een schuurspons worden cirkelsegmenten in het materiaal aangebracht: het kenmerkende schuureffect. Het op deze manier afgewerkte oppervlak krijgt een klassieke, landelijke uitstraling dat nog versterkt wordt door de wisselende schaduweffecten.

De beperkte toepassing op plafonds heeft natuurlijk alles te maken met de gevoeligheid van het materiaal voor beschadigingen. Ook zijn reparaties niet onzichtbaar uit te voeren.

Tegenwoordig zijn de plafondlijsten, wandlijsten en ornamenten natuurlijk in alle maten en soorten verkrijgbaar in polystyreen uitvoering.

Kiest u echter voor de traditionele sierlijsten en ornamenten in de originele materialen dan kunt u bij ons terecht.
Dat geldt voor zowel nieuw toe te passen ornamenten als ook voor restauratiewerk en niet alleen voor binnentoepassing maar ook voor buitengevels.

In voorkomende gevallen maken wij de lijsten en ornamenten in onze eigen werkplaats.
Tot nu toe nog gewoon op de traditionele manier, met maatwerk mallen. Maar natuurlijk houden wij de nieuwe ontwikkelingen op dit gebied ook scherp in de gaten: met de opkomst van het 3D printen zullen ook hier de nodige veranderingen gaan plaatsvinden.

Kijk maar eens op onze projectenpagina voor een greep uit door ons uitgevoerde opdrachten. Geïnteresseerd? Neem dan vooral contact op.

schuurplafond-webtraditstucwerkbinnen-webbuitengevel-web