Contact2Corr
linkedin
facebooktwitter

Gevelisolatie

Onder gevelisolatie zoals hier bedoeld verstaan we het aanbrengen van een laag isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de gevel, die vervolgens wordt voorzien van sierpleisterwerk of een gevelbekleding. Voor de goede orde: de bekende spouwmuurisolatie valt buiten ons werkterrein.
De door ons toegepaste gevelisolatie geeft een aanzienlijk hoger rendement dan spouwmuurisolatie, maar is ook duurder.
Bij HOEK Stucadoors hebben we de nodige ervaring opgedaan met het isoleren van buitengevels bij renovaties van woningen, scholen en kantoorpanden en bij nieuwbouwprojecten.
De opbouw van een dergelijke gevelisolatie bestaat in z’n algemeenheid uit het aanbrengen van een lijmmortel op de bestaande buitenmuur, waartegen vervolgens minerale isolatieplaten worden bevestigd.

Op deze platen komt opnieuw lijmmortel met een wapeningsgaas. Het geheel wordt vervolgens afgewerkt met een pleisterlaag.
Naast de prima isolerende werking van dit systeem en de daaruit volgende energiebesparing, wordt de buitengevel ook nog eens beschermt tegen grote temperatuursverschillen en schimmelvorming.
Deze gevelsystemen worden voorzien van een verzekerde garantie van tien jaar.
Om er zeker van te zijn dat wij dit soort werkzaamheden volgens de juiste kwaliteitsnormen uitvoeren hebben wij een samenwerkingsverband met het onafhankelijke adviesbureau Afbouw Gevelsupport, dat het gehele traject voor u kan controleren. Zie ook onze pagina met Kwaliteitsgaranties.

WebGevelisolatie  Gevelisolatie2