Contact2Corr
linkedin
facebooktwitter

Spuitwerk

Spackspuitwerk

Een snelle en relatief goedkope manier van wand- en plafondafwerking is het aanbrengen van een dunne structuurpleisterlaag door middel van een speciale spuitmachine. Hierbij wordt deze laag onder hoge druk op het oppervlak gespoten. Deze methode staat ook bekend als “spackspuiten” en heeft – naast de lage prijs – bovendien het voordeel dat de snelheid van werken hoog is. De korrelgrootte kan variëren tussen grof en fijn en qua kleur zijn de mogelijkheden zo goed als onbegrensd. U dient er rekening mee te houden dat aan de ondergrond eisen worden gesteld alvorens gespoten kan worden. Zo dient de minimale oppervlaktekwaliteit “behangklaar” te zijn (zie pleisterwerk).

De eerste laag spack wordt afgestreken (het zgn. afmessen) om een zo glad mogelijk oppervlak te krijgen. Dit filmpje laat dat zien voor een plafond:

Na dit afmessen wordt een volgende laag spack gespoten die de gewenste korrelstructuur geeft.

Overigens hebben we het afplakken van de niet te behandelen oppervlakken standaard in onze werkzaamheden opgenomen. Hoewel dit werk simpel lijkt, is het een secuur karwei dat mede bepalend is voor de kwaliteit van het eindresultaat. We willen er dus ook zeker van zijn dat dit werk aan onze eisen voldoet.

 

Reparatie van spackspuitwerk is weliswaar een nauwkeurig werkje maar kan prima worden uitgevoerd met een speciale reparatiespuit. Kijk maar:

 

Airless saus verspuiten

In plaats van spackspuitwerk toe te passen kunt u er ook voor kiezen uw woning “sausklaar”  af te laten werken (zie pleisterwerk) en vervolgens in een gewenste kleur te sauzen. Naast de uitvoering met kwast en roller is er de mogelijkheid om uw wanden en plafonds te sauzen door middel van het zogenaamde “airless” spuiten van latex of muurverf. Dit type spuitwerk levert een zo egaal mogelijk resultaat op. Ook is dit spuitwerk bij uitstek geschikt voor het snel behandelen van grove oppervlakken – zoals granol – waarbij handmatig rollen een moeizame klus is. De meeste steen- en gipsachtige ondergronden kunnen op deze wijze worden behandeld.

Neem voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden van spuitwerk contact met ons op.