Contact2Corr
linkedin
facebooktwitter

HOEK gaat voor Duurzaamheid en MVOTransparantje

Bij HOEK staan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen inmiddels prominent op de agenda.

Dat vindt je terug in de ambitie om goedkoper en sneller te werken, in het reduceren van de foutkosten, in de arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers en in het gebruik van innovatieve, duurzame materialen.
Wil een opdrachtgever LEAN bouwen en intensieve ketensamenwerking? Bij HOEK doen we daar met volle overtuiging aan mee, want we weten hoe dat moet en de klant wordt er altijd beter van.

 

logo-greenworks

Duurzame materialen

Met name bij het gebruik van duurzame materialen leunen we sterk op onze leveranciers en producenten, die we hierbij in toenemende mate als partners gaan zien. Zo heeft leverancier Raab Karcher een selectie van duurzame bouwmaterialen uitgebracht onder het Greenworks label.  Voor de juiste toepassing en de specifieke eigenschappen van deze materialen worden specialistische opleidingen georganiseerd en het zal dus geen verbazing wekken dat ook wij inmiddels een aantal gecertificeerde medewerkers hebben  voor deze groep materialen.
Geïnteresseerd in deze en andere materiaalproducenten en -leveranciers? Onze belangrijkste partners zijn terug te vinden op de startpagina.

 

Bouwbewust-Web“Groene” werkwijze

Niet alleen duurzame bouwmaterialen maar ook het slim omgaan met de levering van deze materialen en de retourstroom van bouwplaats afval scheelt enorm in transportkilometers en CO2 uitstoot. En verlaagd daarmee natuurlijk ook nog eens onze kosten! Dit en nog veel meer slimme “groene” aanpassingen aan onze werkwijze vormt het duurzame totaalpakket dat ons wordt aangeboden door  BouwBewust, een initiatief van CRH Bouwmaterialen.

 

 Afvalscheiding

HOEK produceert jaarlijks een forse hoeveelheid afval. Deze afvalstromen vormen natuurlijk een behoorlijke belasting voor het milieu. HOEK ziet er daarom op toe dat afvalscheiding tot in de puntjes is geregeld: naast de verplichte scheiding van gevaarlijk afval worden ook papier en karton, plastics en kunststoffen, specie en metselafval en restafval gescheiden verzameld en afgevoerd.

 

Een duurzaam wagenpark

HOEK is landelijk werkzaam en dat betekent dus ook dat we met z’n allen heel veel kilometers afleggen. Sinds twee jaar zijn we daarom bezig om ons wagenpark gefaseerd te vervangen door superzuinige werkpaarden met een CO2 emissie die voldoet aan de strenge Euro VI normen. Ook op deze manier dragen we ook hier ons steentje bij aan een betere wereld.